Lente in het land

Midden tussen een autosnelweg, een industrieterrein, een spoorlijn en wat volkstuintjes verwacht je geen natuurgebied, maar niets is minder waar.  Het gebied werd vernoemd naar de stichter van de Wielewaal -een voorloper van Natuurpunt- Frans Segers. Het is de enigste plaats in Turnhout waar het riviertje de Aa zijn vrije gang kan gaan en dat is te merken ook want ik word bij het binnenkomen al direct verwelkomd door twee Grote gele kwikstaarten die vrolijk op en neer wippen. De tjiftjaf is al terug uit het zuiden en zingt zijn lied vanuit de boomtoppen. De bosanemonen staan in bloei en alles begint stilaan te ontluiken. In het water zal het binnkort krioelen van het leven, want er bevindt zich heel wat kikkerdril. De kikkers zullen echter hard moeten kwaken om boven het geluid van de autosnelweg uit te komen, maar toch biedt dit natuurplek een oase van rust midden in onze verstedelijkte omgeving.

Geef een antwoord