Groene Halte Tervuren-Leefdaal

Een Groene Halte wandeling is typisch een lijnwandeling die bereikbaar is met het openbaar vervoer, trein of bus. Uiteraard kan je er zelf ook nog heel wat extra bedenken bv Tervuren-Leefdaal. Start- en eindpunt zijn perfect en frequent bereikbaar met de bus vanuit het station van Leuven.

De route maakt een combinatie van de GR 512 en de GR Dijleland. Vanaf het Afrikamuseum, wandel je door het park van Tervuren en door de prachtige beukenbossen van het Zoniënwoud. Langs het gehucht Eizer en dan volop de velden in. In Huldenberg dalen we opnieuw af en volgen we de Ijse tot het Margrijsbos. Daar is het nog even bergop de dennenbossen door. Door de velden komen we uiteindelijk terug in Leefdaal waar we de Voer nog even volgen tot in het centrum.

[oaembed url = "https://www.outdooractive.com/en/route/long-distance-hiking/tervuren-leefdaal/234683887/"]

Geef een antwoord