Eislektrail

Een weekje wandelvakantie in december in Coronatijden, gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer, desolaatheid en toch genoeg voorzieningen? De Eislektrail is er ideaal voor!

De Eislektrail is onderdeel van de Escapardenne trail en kreeg in 2015 het Europees kwaliteitslabel Leading Quality Trail. Wat wil een mens nog meer?

De route is 106 km en ideaal te verkennen in 5 etappes. Perfect aangeduid, met het blauwe golfje, we hebben geen enkel moment getwijfeld. De gpx-file vind je bij Visit Luxemburg.

Dag 1: Kautenbach- Clervaux. 12 km verkorte versie, 430 hoogtemeters.

Omdat we graag uitgerust aan onze vakantie beginnen nemen we niet zo vroeg de trein en starten onze tocht in Wilwerwiltz zodat we nog voor het donker zullen arriveren. Er zitten wel wat kleine klimmetjes in het traject, dus we komen maar net in het donker aan in Clervaux. We logeren in Hotel Koener en maken er nog dankbaar gebruik van de welnessfaciliteiten. We sluiten de dag helemaal in stijl af met overheerlijke sushi.

Dag 2: Clervaux – Asselborn. 21 km 700 hoogtemeter

We ontbijten bij de lokale bakker en zetten dan onze tocht verder. Afwisselend tussen bossen, velden, beekjes. Bij zonsondergang wandelen we door de vallei van de vrede tot we aan de molen van Asselborn arriveren waar we ook zullen overnachten en dineren.

Dag 3: Asselborn -Houffalize. 21 km 290 hoogtemeter

Coronagewijs is het geen ontbijtbuffet en moeten we op voorhand een keuze maken, maar ons buikje is meer dan tevreden. Vandaag is een stralende dag! Het heeft gevroren en de zon schijnt, we staan dus te popelen om te vertrekken! Deze ideale omstandigheden maakt dat we ten volle genieten van deze etappe. Voldaan arriveren we in Houffalize bij onze B&B waarna we ons in het centrum trakteren op een echt wintervakantiediner:kaasfondue!

Dag 4: Houffalize- Nadrin. 23 km 700 hoogtemeter

Na een lekker ontbijtje slaan we nog iets lekkers in voor de lunch en genieten we alweer van een stralende zonnige bevroren dag! De trail op en neer langs de Ourthe is formidabel. Bij zonsondergang arriveren we bij onze B&B Hoewel er enkele restaurantjes zijn in Nadrin was er geen enkel open, zelfs de frituur niet. Gelukkig brengt de pizza-automaat de redding!

Dag 5: Nadrin – La roche en Ardenne. 21,5 km 650 hoogtemeter

Vanuit Nadrin dalen we terug af naar de Ourthe, en stijgen terug naar de bekende rots Herou. Hoewel dit een superbekende wandelomgeving is, is het aantal wandelaars beperkt. Op heel onze 5daagse komen we er maar een twintigtal tegen. Genieten van de rust dus! Voor we in La Roche arriveren, komen we nog een hele bevervallei tegen, verschillende dammen hebben ze gebouwd. Vanuit la Roche kan je met de bus bv naar het station van Marloie terugreizen.

Geef een antwoord