GR 128

Van die enkele vrije feestdagen moet je genieten als je voor het eerste jaar werkt en daar het dan ook mee moet doen. Een verlengd weekend zat er niet in door een trouwpartij dus besloten we maar er een dagtocht van te maken. Centjes sparend om op onbetaald echt verlof te kunnen, zit er niets anders op dan maar gewoon te voet te vertrekken. Geen slecht idee, want na de Abdij van’t Park zitten we al op onbekend terrein en het wordt er alleen maar mooier op. Langs kasseibaantjes, holle wegen, dwars door de velden, kruipend onder de overgroeide wegeltjes, … vervolgen we de GR 128. Zonder kaart op stap ontdekken we een heleboel nieuwe dorpen: Willebringen, Neervelp, Hoksem, en dat allemaal op wandelafstand. Onderweg passeren we onvermoed waarschijnlijk een heleboel natuurreservaten. Vermoeid maar voldaan belanden we uiteindelijk in Hoegaarden vanwaar we heelhuids door een moedwillige chauffeur vlak bij mijn deur terug worden afgezet. Foto’s van deze dagtocht vind je hier.

Geef een antwoord