Zuringvreters

Kleine Vuurvlinder
Kleine Vuurvlinder
Het Nationaal park  de Maasduinen bevindt zich in het noordoosten van de Nederlandse provincie Limburg tussen de Maas en de Duitse grens. Het is de langste rivierduinengordel van Nederland met prachtige duin- en heidelandschappen en venen.

Twee vlindertjes kwam ik tegen op mijn ontdekkingstocht door dit nationaal park.  De Zuringspanner en de Kleine vuurvlinder.  Beide vlinders lijken in de verste verte niet op elkaar. De ene is een dagvlinder en de andere een dagactieve nachtvlinder.

Zuringspanner
Zuringspanner

Maar ze hebben wel beiden iets gemeen en natuurlijk is het niet toevallig dat deze vlinders hier graag in de Maasduinen vertoeven. Beide vlinders hebben als waardplant Schapezuring. Laat dit net nu een plantje zijn dat massaal voorkomt op deze droge zandgronden in de Maasduinen!

Geef een antwoord