Expeditie Scherpenheuvel

Expeditie Scherpenheuvel oftewel expeditie GR5

Zoals de naam al zegt, is dit een deel van de GR5. Dit is een lange afstandswandeling die loopt van Bergen op Zoom tot aan de Franse Rivièra. Meer info op www.groteroutepaden.be. De meeste mensen wandelen de etappes per weekend maar zotten als wij zijn, besloten we het traject Herentals-Zichem op één enkele dag te wandelen. Omdat we zot zijn en omdat we ons ook op het openbaar vervoer met name de nmbs moeten afstemmen. De dag begon voor ons dan ook toen het nog donker was aangezien we eerst nog het afstandje Wechelderzande-Herentals met de fiets moesten afleggen en we er op tijd aan wilden beginnen.

demerbroeken

Je denkt nu waarschijnlijk aan grote banen die de verschillende dorpen zoals Noorderwijk, Tongerlo, Westerlo en Averbode verbinden, maar niets is minder waar. De GR brengt je langs rustieke paadjes en onderweg tref je nog verschillende cultuur- en natuurwaarden aan. Je passeert zowel de abdij van Tongerlo, het kasteel van de Merode, de abdij van Averbode als de Kwarekken en de Demerbroeken, twee natuurreservaten.

abdij westerlo abdij averbode

Geef een antwoord